Miten säilytän talvirenkaat optimaalisella tavalla kesän yli?

By rengasliikesorjonen.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Talvirenkaat tulee säilyttää optimaalisissa olosuhteissa ellet halua lyhentää niiden käyttöikää tai jopa pahimmillaan tuhota niitä. Tälle sivulle olemme koonneet vinkkejä, joiden avulla voit säilyttää talvirenkaat asianmukaisella tavalla, joka auttaa niitä pysymään hyväkuntoisina myös varastoinnin aikana.

Talvirenkaat eivät pidä suorasta auringonvalosta, öljystä, kosteudesta tai vaihtelevasta lämpötilasta

Ei ole aivan sama millaisissa olosuhteissa säilytät talvirenkaat kesän yli. Netistä löytyy tarinoita, joissa kerrotaan jopa tilanteista, joissa talvirenkaat ovat menneet täysin käyttökelvottomiksi varastoinnin aikana. Talvirenkaat on saatettu säilyttää esimerkiksi keskuslämmityskattilan läheisyydessä tai jopa sen päällä. Jo pelkällä maalaisjärjellä on kuviteltavissa, mitä talvirenkaille tapahtuu tällaisissa olosuhteissa kesän aikana. Talvirenkaat on myös saatettu pilata säilyttämällä niitä öljyn läheisyydessä. Tällöin on vaarana, että rengas pehmenee.

On tärkeää, etteivät talvirenkaat joudu olemaan suorassa auringonvalossa tai liian lämpimissä olosuhteissa varastoinnin aikana. Ne eivät myöskään pidä öljyisistä tai kosteista olosuhteista tai varastotiloista, joiden lämpötila vaihtelee toistuvasti. Kannattaakin suosia mahdollisimman pimeitä ja viileitä säilytyspaikkoja, joiden lämpötila pysyy mahdollisimman tasaisena.

Pese renkaat oikein ennen säilytystä

Renkaat kaipaavat usein pesua ennen säilytystä. Jos pesussa käytetään painepesuria, tulee muistaa, etteivät talvirenkaat kestä liian kovaa tai liian pistemäistä vedenpainetta. Myös renkaiden pesussa voidaan käyttää autonpesuun tarkoitettua autoshampoota. Merkitse renkaisiin niiden paikat ennen säilytykseen laittoa.

Puristus tai jännitys säilytyksen aikana voi pilata renkaat

Kun talvirenkaat laitetaan kesäteloille, on tärkeää huolehtia siitä, ettei niihin kohdistu jännitystä tai puristusta, joka saattaisi pilata renkaat muuttamalla niiden muotoa. Huolehdi siitä, ettei varastotiloissa ole mitään muuta rengaspinon päällä, koska liiallinen paino renkaiden päällä saattaa myös muuttaa niiden muotoa. Monet varastoivat talvirenkaat joko autotallissa tai taloyhtiön varastokopissa. Varastokoppia käytettäessä kannattaa kuitenkin varmistaa, että tämä on omassa taloyhtiössä sallittua.


messages.blogsearch

messages.blogcategories