Miksi osa autoilijoista suosii kitkarenkaita?

By rengasliikesorjonen.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Kitkarenkaiden suosimiseen on monia syitä. Osa kuljettajista pitää kitkarenkaita ajo-ominaisuuksiltaan parempina kuin nastarenkaita. Tämä on varmastikin osittain tottumuskysymys. On kuitenkin muitakin syitä siihen miksi osa autoilijoista etsii autoonsa nimenomaan kitkarenkaita.

Kitkarenkaita ei tarvitse vaihtaa tiettyinä ajankohtina

Laki säätelee sitä, milloin nastarenkaita saa ja pitää käyttää. Kitkarenkaiden osalta tilanne on erilainen, koska niitä saa lain mukaan käyttää vaikkapa ympäri vuoden. Vaikka laki antaakin käyttää kitkarenkaita ympäri vuoden, ei tämä silti ole järkevää, koska kitkarenkaat kuluvat erityisen kovasti, jos niitä käytetään ajettaessa kovalla ja kuivalla alustalla. Lain säädännön puuttumattomuus kitkarenkaiden käytön ajankohtaan antaa kuljettajille kuitenkin mahdollisuuden käyttää kitkarenkaita huomattavasti joustavammalla tavalla kuin nastarenkaita. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi syksyn alkaessa sekä kevään loppupuolella, jolloin säässä saattaa tapahtua yllättäviä muutoksia. Nastarenkaita ei välttämättä saa käyttää, jolloin kitkarenkailla varustautunut kuljettaja on etulyöntiasemassa.

Nastarenkaita ei saa käyttää kaikkialla

Jos olet lähdössä kiertämään talvella vaikkapa Eurooppaa, saattavat kitkarenkaat olla nastarenkaita parempi valinta. Olet ehkä löytänyt halvat laivaliput Saksaan ja haaveilet Euroopan valloittamista Saksasta käsin omalla autolla. Tällöin on hyvä pitää mielessä, että nastarenkaita ei saa käyttää monissa Euroopan maissa lainkaan. Jo esimerkiksi osassa ruotsalaisia kaupunkeja nastarenkaiden käyttö on kiellettyä, mikä saattaa tulla monelle suomalaiselle täytenä yllätyksenä. Tästä syystä kitkarenkaat ovat ainoa käytettävissä oleva talvirengasvaihtoehto.

Jos haluat hiljaisen ajokokemuksen, suosi kitkarenkaita

Kitkarenkaat tarjoavat nastarenkaita hiljaisemman ajokokemuksen ja moni kokee niillä ajamisen tästä syystä miellyttävämmäksi. Tämäkin on pitkälti makukysymys. Monen mielestä ero on niin pieni, etteivät he pidä tätä ominaisuutta kovin merkittävänä renkaiden valintaan vaikuttavana seikkana, mutta jollekin ajokokemuksen hiljaisuus saattaa olla erityisen tärkeä rengastyypin valintaan vaikuttava seikka.


messages.blogsearch

messages.blogcategories